Assistentie en praktijkondersteuning

Assistentes

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen.

Als u de praktijk belt, vraagt de assistente u naar de reden van uw contact om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. De assistente is daartoe opgeleid. Ze is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

U kunt bij de assistente terecht voor verschillende medische handelingen, zonder afspraak, dagelijks van 8:00 - 10:00 en van 14:00 - 16:00:

Op afspraak:

Op afspraak, na overleg/consult met de huisarts:

  • bloedprikken voor suiker-gehalte
  • bloeddrukmeting
  • tapen van verstuikte enkel
  • gehoormeting
  • hartfilmpje

 

Praktijkondersteuners

De praktijkondersteuners begeleiden patiënten met chronische aandoeningen, zoals suikerziekte, verhoogd risico op hart- en vaatziekten en astma/COPD. Hiervoor zijn aparte spreekuren.

We hebben ook een gratis stoppen-met-roken spreekuur.

 

Praktijkondersteuners-GGZ

 

Voor hulp en begeleiding bij psychische problemen kunt u, na verwijzing door de huisarts, terecht bij de praktijkondersteuners-GGZ. Zij helpen u om uw problemen in kaart te brengen en zoeken samen met u naar oplossingen om uw situatie te verbeteren. Aan de gesprekken met de praktijkondersteun-GGZ zijn voor u geen kosten verbonden.

 

Kinderpsycholoog

 

Sinds eind 2016 werkt een kinderpsycholoog in onze praktijk.  U kunt bij hem terecht voor uw kind of jeugdige met vragen met betrekking tot opvoeding, zorgen om gedrag of problemen op school of in de sociale omgeving. De psycholoog kan kortdurende oplossingsgerichte begeleiding bieden. Waar nodig, bespreekt hij met het kind, de ouders en de huisarts of een doorverwijzing beter is. Aan de gesprekken met de psycholoog zijn voor u geen kosten verbonden.

 

Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn!